Pratik Kolay Çabuk Aşure Yapılışı Tarifi Malzemeleri
Çalışan hanımlara, canı aşure çekenlere, tek başına olan erkeklere,
öğrencilere, kısacası pratik olarak aşure yapmak isteyenler için
yazıyorum bu tarifi.
Çok vakit harcamadan, malzemesi basit ve az miktarda malzemeyle yapılan bir Pratik Aşure Tarifi. Kolayca herkesin yapabileceği Aşure Tarifi. Eğer çok malzemeli bir aşure tarifi istiyorsanız.
Aşurelik buğdaya biz göce diyoruz. Tarifimizde bu ismi kullanacağım. Göceyi derin tencerede haşlıyoruz. Göce kendini salmaya ve nişastasını bırakmaya başlıyor. Aşurelik buğdayın özünü dökmesi yaklaşık 20 – 30 dakika arasıdır.
Nohut ve fasulyeyi konserve olarak kullanacağımız için bunlar kullanıma hazırdır ve bize çok vakit kazandıracaklar. Tek yapmamız gereken bunları ılık suda yıkayıp temizlemek. Bir süzgeç yardımıyla suyun altına tutabiliriz. Fakat suyun tazyiki çok olup fasulyeleri ve nohutları parçalamasın.
Daha sonra buğdayın üzerine 5 bardak sıcak su ekliyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki, pişmiş aşa soğuk su katılmaz. Dikkatli olalım. Şimdi yapmamız gereken;
Çok vakit harcamadan, malzemesi basit ve az miktarda malzemeyle yapılan bir Pratik Aşure Tarifi. Kolayca herkesin yapabileceği Aşure Tarifi. Eğer çok malzemeli bir aşure tarifi istiyorsanız.
Pratik ya da Kolay Aşure nasıl yapılır öğrenelim
Aşurelik buğdayımızı bir gün önceden sıcak su ile ıslatıyoruz. Önceden yapmamız gereken tek şey budur.Aşurelik buğdaya biz göce diyoruz. Tarifimizde bu ismi kullanacağım. Göceyi derin tencerede haşlıyoruz. Göce kendini salmaya ve nişastasını bırakmaya başlıyor. Aşurelik buğdayın özünü dökmesi yaklaşık 20 – 30 dakika arasıdır.
Nohut ve fasulyeyi konserve olarak kullanacağımız için bunlar kullanıma hazırdır ve bize çok vakit kazandıracaklar. Tek yapmamız gereken bunları ılık suda yıkayıp temizlemek. Bir süzgeç yardımıyla suyun altına tutabiliriz. Fakat suyun tazyiki çok olup fasulyeleri ve nohutları parçalamasın.
Daha sonra buğdayın üzerine 5 bardak sıcak su ekliyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz ki, pişmiş aşa soğuk su katılmaz. Dikkatli olalım. Şimdi yapmamız gereken;
- Kuru kayısı ve kuru inciri daha küçük parçalara ayırıyoruz.
- Kuru kayısı , kuru incir, kuru üzüm, bunların hepsini ayrı ayrı kaplarda 10-15 dakika ,yani bir taşımlık kaynatıyoruz.
- Kaynayan yemişleri , süzgeçle süzüp sırasıyla tencereye atıyoruz. (Suyundan iyice süzüp alıyoruz yemişleri.)
- Tencereye kuru üzüm,kuru kayısı,kuru inciri attıktan sonra, nohut ve kuru fasulyeyi de tencereye atıyoruz. (Normalde yemişlerden önce atılır ,fakat hazır pişmiş olduklarından çok dağılmamaları için yemişlerden sonra attık.)
- Son malzemelerimizi, yani; tuzsuz fıstık, şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu da attıktan sonra, bir taşım daha kaynatıyoruz ve ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğudukça koyulaşacaktır. Şekerini atarken; isterseniz yavaş yavaş atın ve damak zevkinize göre ayarlayın.
Kaynak:http://www.gizlitarif.com

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Pratik Kolay Çabuk Aşure Yapılışı Tarifi Malzemeleri"
Yorum Gönder