Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Malzemeleri
Elmalı kurabiye yapıyor ve ertesi güne kaldığında yumuşamasından
şikayet ediyorsanız bu tarif tam size göre. Bir kaç gün kalsa bile
yumuşamıyor aynı kıtırlığını koruyor.
Malzemeler
- 250 g margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
İçi için
- 4 adet elma
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
Öncelikle elmalar rendenin ince tarafı ile
rendelenir. Üzerine şeker eklenir ve ocakta suyu iyice çekene kadar
pişirilir. (suyunun çekmesi çok önemli yoksa hamurun yapısını bozar)
piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir, 1 dk. kadar daha ateşte tutulur
ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç malzemeler
bir kapta iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve
malzemeye yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
elde edilir. Hamurdan orta büyüklükte bezeler yapılır ve tezgahın
üzerinde oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir
çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır üzerine bir çay kaşığı kadar
harçtan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme
devam edilir. 170 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. (beyaz
severseniz daha az pişirebilirsiniz ama unutmayın kurabiyeniz o zaman
daha yumuşak olacaktır). Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra
şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Oktay Usta Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Malzemeleri"
Yorum Gönder