Oktay usta Güveç tarifi nasıl yapılır malzemeleri

Oktay e- Usta Güveç Tarifi

Et yemeği denince türk insanının aklına ilk olarak güveç gelir ve güzel bir tarif ve iyi bir usta ile tadına doyum olmaz bir lezzettir. 

Güveç malzemeleri

  • 250 gram kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber

Güveç tarifi

Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun. Uzunlamasına beşe bölün. Kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun. 1 adet soğanı 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın. 8 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin.
Patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin. Domateslerden bir sıra yapın. Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin. Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi katın.
Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek, kapatın. Su koymadan, 170 derecedeki fırında, 100 dakika pişirin. Güveci 20 daki ka dinlenirin , servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın.




Share your views...

0 Respones to "Oktay usta Güveç tarifi nasıl yapılır malzemeleri"

Yorum Gönder

 

© 2011 e-usta

This blog run on iThesis Theme & hosted by Blogger