Oktay usta Güveç tarifi nasıl yapılır malzemeleri
Oktay e- Usta Güveç Tarifi
Et yemeği denince türk insanının aklına ilk olarak güveç gelir ve güzel bir tarif ve iyi bir usta ile tadına doyum olmaz bir lezzettir.
Güveç malzemeleri
- 250 gram kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 5 adet patlıcan
- 5 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Güveç tarifi
Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun. Uzunlamasına beşe bölün. Kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Etleri
yıkayıp, toprak güvece koyun. 1 adet soğanı 3 adet domatesi etlerin
üzerine doğrayın. 8 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin.
Patlıcanların
yarısını, etlerin üzerine yerleştirin. Domateslerden bir sıra yapın.
Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan
patlıcanları yerleştirin. Sırayla kalan sarımsakları, domatesi,
biberleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi katın.
Güvecin
üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek, kapatın. Su
koymadan, 170 derecedeki fırında, 100 dakika pişirin. Güveci 20 daki ka
dinlenirin , servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın.

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Oktay usta Güveç tarifi nasıl yapılır malzemeleri"
Yorum Gönder