Keşkek Nasıl Yapılır Malzemeleri ve Hazırlanışı
Malzemeler
- 2 su b. buğday
- 2 soğan
- yarım kg. kuzu gerdan
- sıvıyağ
- tuz, karabiber
- Sosu için:
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 çorba k. salça
- tuz, karabiber
- kekik
Tarif
- Buğdayı önceden haşlayın.
- Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun.
- Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin.
- Yarım kg.kuzu etini haşlayın ve didikleyin.
- Kuzu etini tencereye ilave edin.
- Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün.
- İyice özleşmesi için.
- Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu
- ilave edin.Devamlı özleşene kadar keşkeki pişirin.
- Sosu için tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın.Üzerine
- salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin.
- Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin.
http://www.yemektarifleri.com/tarif/53120/oktay-usta-keskek

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Keşkek Nasıl Yapılır Malzemeleri ve Hazırlanışı"
Yorum Gönder