Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri
MALZEMELER
Kekinizin kalıba yapışmamasını istiyorsanız mutlaka margarin ile yağlayıp her yerine şeker ve un serpiştirebilirsiniz. Yine kek kalıbına un yerine Hindistan cevizi susam haşhaş ve benzeri şeyler serpmek yapışmayı engelliyor. Piştikten sonra 5 dakika fırında bekletin. Çıkardıktan sonrada ıslak bezin üzerinde 25 dakika kadar bekletmek uygun olacaktır.
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy havuç
- 2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket Vanilya
HAZIRLANIŞI
3 yumurta ve şekeri geniş bir kasede 5 dakika mikserde çırpalım. Süt ve yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Havuç, tarçın, un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile iyice çırpın. Margarin ile yağlanmış kalıbın her yerine toz şeker serpip kek kalıbının tabanına susam serpin. Kek hamurunu kalıba dökün önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirinKekinizin kalıba yapışmamasını istiyorsanız mutlaka margarin ile yağlayıp her yerine şeker ve un serpiştirebilirsiniz. Yine kek kalıbına un yerine Hindistan cevizi susam haşhaş ve benzeri şeyler serpmek yapışmayı engelliyor. Piştikten sonra 5 dakika fırında bekletin. Çıkardıktan sonrada ıslak bezin üzerinde 25 dakika kadar bekletmek uygun olacaktır.

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır Tarifi ve Malzemeleri"
Yorum Gönder