Etli Domates Dolması tarifi hazırlanışı malzemeleri

MALZEMELER

  • 8 adet domates
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 50 gram margarin
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI

  • Domateslerin baş kısımlarını kesin, içlerini oyun.
  • Soğanı küp doğrayın, yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra kemik suyunu ilave edin ve 10 dakika kaynatın, pirinci ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve iç malzemesini iyice süzün.
  • İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilavesiyle iç malzemesini hazır hale getirin.
  • İç malzemesini domateslere doldurup tepsiye dizin.
  • Rende kaşarı domateslerin kapaklarına serpiştirin, kıymadan süzdüğünüz sosu domateslerin kenarlarına gezdirip, orta derecedeki fırında 10 dakika pişirip servis edin.
     
    http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/dolma-sarma-tarifleri/domates-dolmasi-tarifi_1401.html




Share your views...

0 Respones to "Etli Domates Dolması tarifi hazırlanışı malzemeleri"

Yorum Gönder

 

© 2011 e-usta

This blog run on iThesis Theme & hosted by Blogger