Etli Domates Dolması tarifi hazırlanışı malzemeleri
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
- 8 adet domates
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 4-5 dal maydanoz
- 2 su bardağı kemik suyu
- 50 gram margarin
- ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
- Domateslerin baş kısımlarını kesin, içlerini oyun.
- Soğanı küp doğrayın, yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, salçayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra kemik suyunu ilave edin ve 10 dakika kaynatın, pirinci ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve iç malzemesini iyice süzün.
- İnce kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilavesiyle iç malzemesini hazır hale getirin.
- İç malzemesini domateslere doldurup tepsiye dizin.
- Rende kaşarı domateslerin kapaklarına serpiştirin, kıymadan süzdüğünüz sosu domateslerin kenarlarına gezdirip, orta derecedeki fırında 10 dakika pişirip servis edin.http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/dolma-sarma-tarifleri/domates-dolmasi-tarifi_1401.html

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Etli Domates Dolması tarifi hazırlanışı malzemeleri"
Yorum Gönder