Su Böreği Tarifi nasıl yapılır Malzemeleri
Türk mutfağı ve bayanların kendi aralarında yaptığı altın günlerinin yegane lezzetlerinden birisidir su böreği...
Bilgiler
Mutfağı :Türk
Türü :Hamurişi
Pişirme Süresi :45-50 dk
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :10-15
Malzemeleri
6 yumurta
1 çorba kaşığı tuz
1 çay bardağı su
aldığı kadar un
içi için:500 gr beyaz peynir
1demet maydanoz
60 gr margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
yufkaları haşlamak için:1 tencere kaynar su
1 tencere soğuk su
Tarifin Hazırlanışı
Yumurta, un, tuz ve suyu yoğurup hamur haline getirin. 6 adet beze yapın. Bezelerden iki tanesini ayırın diğer dört bezeyi tepsi büyüklüğünde olacak şekilde açın ve dörde bölün ayrılan iki bezeden bir tanesini tepsiden taşacak büyüklükte açın. Açılan hamuru tepsiye yerleştirin.Tencereye su koyup kaynatın.Kaynayan suya yufkaları teker teker atın. Süzgeçle çıkarıp soğuk suya daldırıp salata tahtası yada düz bir zemin üzerinde düzleştirerek fazla suyunu kurulayın. taban yaptığınız yufkanın üzerine buruşturarak serin hazırladığınız iç harcı eşit şekilde dağıtarak yayın. Diğer yufkaları da haşlayarak tepsinize döşeyin dördüncü kata geldiğinizde yine iç harcı yayın. Üzerine bir kat daha haşlanmış yufkayı serin diğer hamuru tepsinizi kapatacak şekilde açın ve serin. Bıçakla birkaç delik açın. Ocağın ateşini kısın tepsiyi döndüre döndüre altını bıçakla kontrol ederek pişirin.Tepsinizle aynı ebatta bir tepsiyi üzerine kapatarak alt üst yapın pişirme yaptığınız tepsiyi tekrar yağlayarak böreği yeniden bu tepsiye yavaşça aktarın. Yine kısık ateşte böreğin altınıda pişirin. Dilimleyerek servis yapın.(Yada fırına gönderin pişirmeye..)

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Su Böreği Tarifi nasıl yapılır Malzemeleri"
Yorum Gönder