ŞekerPare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Hazırlanışı


ŞekerPare Tatlısı Tarifi
Şeker pareyi anlatmaya gerek yok hazırsanız hemen başlayalım....
MALZEME:
2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
...
Şekerpare Tarifi
Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin

YEMEKTEN SONRA TATLI İSTEYENLERE AFİYET OLSUN...




Share your views...

0 Respones to "ŞekerPare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri Hazırlanışı"

Yorum Gönder

 

© 2011 e-usta

This blog run on iThesis Theme & hosted by Blogger