Domates Sosu tarifi nasıl yapılır malzemeleri hazırlanışı
Taze Domates Sosu
Türk yemeklerinde sos genellikle ilk akla gelen domates sosu olduğu için size taze domates sosu tarifini anlatacağım...
Malzemeler:
4 çorba kaşığı(80 gr) sadeyağ veya margarin
5 orta boy (750 gr) domates
2 baş orta boy(150 gr) soğan
4 bardak su(veya et suyu)
1 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
İnce ince doğranmış soğan, yağ ve yeteri kadar tuz tencereye konur ve orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.
Soğanlar pembeleşince, un ilave edilir ve 3 dakika kadar unla beraber karıştırılarak kavrulur.
Tencereye kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Domatesler iyice ezilinceye kadar sık sık karıştırılarak pişirilir.
Domatesler ezildikten sonra su, tozşeker ve kırmızıbiber ilave edilir, karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar kapaksız olarak kaynatılır.
Sos koyulaşınca süzgece konur ve kaşıkla bastırılarak süzülür.
Elde edilen boza kıvamındaki sos servise hazırdır.
Domates sosunu bir çok yemekte kullanabilirsiniz artık sizin damak tadınıza bağlı olarak istediğiniz yemekte kullanabilirsiniz...

Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Share your views...
0 Respones to "Domates Sosu tarifi nasıl yapılır malzemeleri hazırlanışı"
Yorum Gönder